‘Huizenprijzen record’ gesneuveld in december

Koopwoningen waren in december 2021 20.4% duurder dan in dezelfde tijd in 2020. Het Centraal Bureau voor de Statistiek zag in de afgelopen 40 jaar niet eerder zo'n grote stijging. De woningmarkt cijfers worden sinds 1995 bijgehouden. 

Wat we bij Koop Lenstra makelaars vinden van deze stijging
Het is natuurlijk een forse stijging, toch is het niet geheel onlogisch. Er stonden ontzettend weinig huizen te koop. Niet alleen voor starters was er weinig aanbod, ook voor doorstromers waren er weinig mogelijkheden. Het geringe aanbod resulteerde in een hogere verkoopprijs en overbiedingen.

Minister voor Volkshuisvesting & Ruimtelijke ordening
Als makelaars zijn we dan ook blij dat het nieuwe kabinet een Minister voor Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening (VRO) heeft gekregen. We kijken uit naar afspraken en mogelijkheden om de vastgoedmarkt weer in beweging te krijgen. Naar verwachting zal de minister zich onder andere focussen op meer bouwen. Ook in 2022 houden wij de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt nauwlettend in de gaten. 

Ook deze markt biedt kansen voor starters en doorstromers
Het voordeel van werken met een NVM aankoopmakelaar is dat we een groot netwerk hebben en vaak in de wandelgangen al horen over huizen die binnenkort in de verkoop komen. Via online koopwoning zoeksysteem Copaan  kun je ook als eerste op de hoogte zijn van nieuwe woningen. Nog vóór ze op Funda staan.