Klantverhaal Benno en Caroline uit-Mijdrecht-kochten-droomhuis in gekke huizenmarkt

Klantverhaal Benno en Caroline uit Mijdrecht

Met plezier je makelaar bellen! Maurice heeft ons in deze bizarre huizenmarkt heel goed geholpen met de koop van ons droomhuis in Mijdrecht. Hij dacht altijd met ons mee en hield ons goed op de hoogte.

Ons eerste koophuis kopen was eigenlijk gewoon hartstikke leuk
We woonden altijd in huurhuizen in Amsterdam en dit is ons eerste koophuis. We hebben in veel regio’s in Noord-Holland gezocht naar woningen. Aardig wat overboden en toen kwam uiteindelijk dit huis vrij. Het heeft gewoon zo moeten zijn!

Het kopen van een eigen woning was spannend, leuk en (op een positieve manier) stressvol. Eigenlijk was het gewoon hartstikke leuk!

Ondanks de ‘gekte’ op de huizenmarkt kochten we ons huis onder de vraagprijs
Je eerste huis kopen in deze tijd is nogal lastig. We hadden het graag een paar jaar eerder gedaan. Dat lukte toen niet omdat we geen spaargeld hadden. We hebben de afgelopen jaren flink gespaard om uiteindelijk een huis te kunnen kopen.

Toch bleek onze timing uiteindelijk goed. Het was een slechte tijd qua huizenmarkt maar een goede tijd voor ons. We zaten toen we ons huis kochten op het hoogtepunt van corona dus we waren één van de weinige kijkers. Samen met de makelaar hebben we, vinden we, uiteindelijk een huis kunnen kopen onder de vraagprijs. Dat hoor je niet zo vaak meer. We kochten het in februari 2020.

We werden door een andere makelaar op Koop Lenstra gewezen
We werkten eigenlijk met een andere makelaar. Alleen, het huis wat we op het oog hadden had zij al in de verkoop staan dus kon ze niet onze aankoopmakelaar zijn. Ze heeft ons toen doorverwezen naar Maurice. Met Maurice hebben we het huis bezocht en waren we meteen enthousiast. Maurice heeft ons super begeleid. We vonden het heel spannend. We dachten echt dat we gelijk veel moesten overbieden vanwege de ontwikkelingen op de huizenmarkt. Hij zei toen “dat denk ik eigenlijk niet, we gaan het anders aanpakken.” En dat hebben we met succes gedaan.

Koop Lenstra heeft ons volledig ontzorgd
Maurice was altijd goed bereikbaar. We belden voornamelijk ’s avonds. Ik denk dat ik hem vaker na zessen aan de lijn heb gehad dan tussen negen en zes.

Met onze hypotheekadviseur hadden we een beetje gedoe. De adviseur was niet echt een adviseur. Gelukkig kon ik uiteindelijk al mijn vragen bij Maurice neerleggen. Hij heeft zelfs een keer geschakeld met onze adviseur om aan te geven dat we door hun fout uitstel moesten aanvragen. Puur omdat hij z’n zaken niet op orde had. Dat kan echt niet zo zijn!

Het gaf ons wel even wat zorgen. We dachten echt dat we de datum niet zouden gaan halen. Het ging ook nog eens om iets heel sufs wat voorkomen had kunnen worden: een instelling bij onze bank die al lang aangepast had kunnen zijn. Dan was er niets aan de hand geweest! Uiteindelijk werd de hypotheekaanvraag uitgesteld omdat het ongedaan maken van de instelling een paar werkdagen duurt.

Als we dat eerder hadden geweten was het al lang geregeld en hoefde de hypotheekaanvraag niet uitgesteld te worden. Het is uiteindelijk allemaal gelukkig goed gekomen. Mede door Maurice want die konden we gewoon bellen en onze vragen neerleggen.

Wat was doorslaggevend dat je dit huis koos?
De locatie en oppervlakte was doorslaggevend. We hebben nu ruim 140m2 met een tuin en een vrij uitzicht.

Het dorpelijke, je buren kennen en het gemoedelijke van Mijdrecht spreekt ons aan
We wonen al een tijdje in ons nieuwe huis. Eind juli de sleutel gekregen en in augustus verbouwd en een maand later konden we erin gaan wonen. Wat ons het meeste bevalt, is de combinatie van het uitzicht en de plek. We komen uit Amsterdam dus we zijn de drukte van de stad gewend. Een heel klein voorbeeldje: op dag drie kwam er een pakket met gereedschap en bouwmaterialen binnen. De buren kwamen ons gelijk helpen met uitpakken en naar binnen tillen. Van het weekend was ik in mijn tuin aan het werk. Mijn buurman zag dat en hij zei “joh, je moet helemaal omlopen. Ik heb toch een garage.” Hij gooide zijn garage open en ik ging gewoon met een kuub zand door zijn huis heen naar mijn tuin. Een andere buurman zag het ook en vroeg hoeveel moet je nog? Ik zei “drie of vier kruiwagens“ en hij zei “dan help ik even mee.” Dat is echt geweldig, ik ben dat niet gewend. Dat dorpelijke, je buren kennen, het gemoedelijke spreekt ons enorm aan.

Wat mis je aan je oude huis?
Helemaal niks. We woonden in een gehuurd nieuwbouwhuis. Het was kleiner: kleinere tuin, kleiner huis. Qua huis mis ik echt helemaal niks. Wat ik misschien mis is niet eens het huis, eerder de lifestyle. Je kon in Amsterdam zo je huis uitlopen en spontaan afspreken om een biertje te gaan drinken. Dat heb je in een dorp wat minder.

Aan de andere kant, de afgelopen twee jaar hebben we dat überhaupt niet gekund dus dat maakt het weer anders.

Wil je ook weten of we je kunnen helpen je droomhuis te kopen in deze 'gekke' huizenmarkt? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze NVM makelaars.