Een overzicht van lopende- en toekomstige projecten

Tussen Lint en Park (Schansgebied)

Uithoorn - 5 Nieuwe hoogwaardig ontworpen en duurzame woningen aan prachtig park!

Het Schansgebied is een belangrijke ontwikkeling in de vernieuwing van Uithoorn. In onze visie Tussen Lint en Park wordt het Schansgebied ingevuld met een compact bouwblok van vijf nieuwe woningen die zorgvuldig zijn ingepast op deze historische locatie. Het ontwerp is een dialoog tussen de individuele woningen en het ensemble dat zij samen vormen; de individuele woningen hebben een herkenbare én eigentijdse uitstraling en ontleent zijn karakteristieken aan de monumenten langs het lint. Het ensemble draagt bij aan het herstel van de oude lintstructuur tussen de pastorie en het Rechthuis en definieert de ruimte van het Schanspark, waardoor het huidige Schansgebied transformeert naar een hoogwaardig en aantrekkelijke dorpse leefomgeving.

Het ensemble bestaat uit vijf woningen die als individuele personages aan het park, plantsoen, plein en lint staan. Samen vormen deze woningen één architectonische familie; gevormd door de baksteen muur die om de woningen is heen getrokken. De gemetselde gevels van de woningen accentueren de hoeken van het bouwblok. Aan de zijde van het Schanspark is de doorlopende gemetselde tuinmuur lager, waardoor de beplanting en achtergelegen houten binnenwereld de boventoon voeren.

Vijf individuele karakters
Ondanks dat de vijf woningen als individuele karakters tussen lint en park staan maken ze onderdeel uit van dezelfde architectonische familie. Onderling hebben de woningen verschillen met een basis die in de omgeving gevonden kan worden. Eenheid wordt verkregen doordat alle woningen zijn opgebouwd uit archetypen bouwvolumen met dezelfde dakhelling. Zo ontstaat er een eigentijds, hoogwaardig en afgewogen uitstraling die verankerd is in de omgeving. De open gevel met verticale houten delen sluit aan op het dorpse karakter van Uithoorn en smeed de vijf woningen tot één geheel.

Eén muur
De bakstenen muur als verbindend element is het leidmotief van het ontwerp Tussen Lint en Park. De muur is als het ware om de woningen heen gewikkeld en maakt dat de vijf woningen samen één ensemble vormen. De muur heeft een sterke architectonische identiteit waardoor het ensemble als een sluitstuk past op de locatie in het gefragmenteerde Schansgebied. De muur kan veel gedaanten aannemen. Naast de scheiding tussen binnen en buiten fungeert de muur ook als hoge tuinmuur op die plekken waar privacy gewenst is. De dikte van de muur is zichtbaar in de architectuur van de woningen en voelbaar ter plaatse van de poort tussen lint en park.

Bezoek de project website VERWACHT

De Nieuwe Connectie (Kootpark Oost)

Uithoorn - 62 woningen (46 rijwoningen, 16 twee-onder-één-kap woningen en 22 appartementen)

Groen, ruimtelijk, kindvriendelijk én dichtbij de stad. Dat zijn de kenmerken van de gloednieuwe woonwijk De Nieuwe Connectie in Uithoorn. De ligging is uniek in het gebied van water en polders én de nabijheid van Amstelveen en Amsterdam. Ook Utrecht, Haarlem en Hilversum zijn binnen handbereik. Hier komt alles samen; van dorpse gezelligheid tot stadse genoegens en van watersport tot natuurrecreatie. De woonwijk bevindt zich op het voormalige Connexxionterrein en laat zich kenmerken door veel groen. Met een ideale ligging ten opzichte van scholen en kinderopvang, een supermarkt, goede verbindingen met openbaar vervoer en een speeltuin om de hoek, is deze wijk een fijne plek voor het hele gezin.

De Nieuwe Connectie kent een verrassende, eigentijdse architectuur en is volledig toekomstbestendig. De woningen zijn gasloos; een warmtepomp zorgt voor de verwarming en warmwatervoorziening. Een groot deel van de benodigde elektriciteit wordt opgewekt middels de zonnepanelen op het dak. Samen met een goede isolatie maakt dit de woningen extra energiezuinig.

De verkoop van dit project is gestart.

Bezoek de project website BESCHIKBAAR

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in via het onderstaande formulier en blijf op de hoogte van alle nieuwbouw in de regio.

Wonen aan het water in Breukelen

Ons team staat voor je klaar

Maak kennis met het hele team

Roel Wieringa

NVM Makelaar (directeur)

Maurice Sterk

NVM Makelaar (directeur)

Gaby Farkas

Kandidaat Makelaar

Joyce Kromwijk

Senior Administrateur

Linda Honderd

Assistent Register Makelaar Taxateur

Fleur van der Kroon

Commercieel medewerker

Selma Möller – Kolk

Commercieel medewerker

Maak kennis met het hele team