Skip to main content

Een vrijstaand huis op zo’n 800 meter grond kochten we met behulp van Koop Lenstra makelaars onder de vraagprijs tijdens de corona pandemie.

We groeiden uit ons huis en droomden van ruimer wonen
Ons nieuwe huis in Wilnis is niet het eerste huis dat we kopen. Acht jaar geleden verhuisden we van een huurwoning naar onze eerste koopwoning. Een mooie hoekwoning waar we veel herinneringen hebben gemaakt. Zo is ons zoontje geboren in de tijd dat we daar woonden.

We hebben nu een heel mooi huis gekocht waarin we ons echt oud zien worden
Ondanks dat we fijn woonden merkten we dat we meer ruimte wilde hebben. Een grotere tuin zodat we meer van de buitenruimte konden genieten. De bovenverdieping van onze oude woning was ook niet heel groot.

De lovende recensies via Google maakte dat we contact opnamen met Maurice van Koop Lenstra 
Eric zocht via Google naar makelaars met goede recensies. We namen contact op met Koop Lenstra makelaars. Het vrijblijvende gesprek dat we met Maurice hadden beviel ons goed. We hadden gelijk het idee dat hij open en eerlijk naar ons was. Er was een klik en samen met de online recensies besloten we met hem te gaan werken. En met tevredenheid! We hadden gedurende het hele proces een fijn en open contact.

In onze nieuwe tuin willen we graag een grasstuk en mooi boomhutje voor ons zoontje van vier
We hebben een vrijstaande woning gekocht met flink wat grond. Een droom die uitkomt! We zijn gek op tuinieren en buiten zijn. Het huis staat op zo’n 800 meter grond en volgend voorjaar gaan we de tuin aanpakken. Het is nu al een hele nette tuin die goed onderhouden is door een tuinman. Het staat alleen vol met hortensia’s en struiken.

Voor ons zoontje van vier willen we een grasstuk aanleggen en een mooi boomhutje maken. Een plek voor een zandbak en groentetuin lijkt ons ook wel wat. We houden ervan om buiten te zijn en ons zoontje krijgt al wat van het tuinieren mee bij zijn opa en oma. Super leuk dus als we dat volgend jaar in onze eigen tuin kunnen doen!

Onder de vraagprijs kopen tijdens de corona pandemie? Het kan!
Ons traject is best bijzonder als je kijkt naar de tijd waarin we ons oude huis verkochten en ons nieuwe huis kochten. Het was een redelijk moeizaam traject, wat overigens niet met Koop Lenstra te maken had maar met de markt. We hebben achteraf gezien ons huis op een verkeerd tijdstip verkocht… In maart 2020. Het hele corona gebeuren begon toen net.

We wisten dat we ons huis wilden verkopen en spraken met Maurice over de mogelijkheden. Op dat moment hadden we al bij een paar huizen gekeken. De verwachting was in die tijd dat de corona pandemie toch iets met de markt zou doen. Dat wellicht de huizen minder snel verkocht zouden worden. We wilden niet met dubbele lasten komen te zitten en brachten ons huis dus snel op de markt. Binnen twee weken verkochten we ons huis waarbij we wel in een clausule opnamen 6 maanden te krijgen voor de sleuteloverdracht.

Wij kochten niet gelijk iets nieuws en in die tijd werd het moeilijker. Er was een flinke run op huizen. Je moest al behoorlijk overbieden om het huis wat je op het oog had te kunnen kopen.

We hebben er uiteindelijk 1,5 jaar over gedaan om een huis te vinden. Als tussenoplossing zitten we nu in een tijdelijke woning. Wel al langer dan gepland i.v.m. de langere zoektocht en verbouwing. We wilden eigenlijk van onze vorige koopwoning doorstromen naar de nieuwe. Koop Lenstra kan daar natuurlijk niets aan doen.

Met hulp van Koop Lenstra kochten we een kluswoning met een flinke lap grond ónder de vraagprijs
We zochten een woning waar we zo in konden trekken. Toch hebben we uiteindelijk een kluswoning op de kop weten te tikken waar we heel blij mee zijn! Zo’n vrijstaand huis met flinke lap grond hadden we zonder de ‘crisis’ niet zo snel kunnen kopen.

Met hulp van Koop Lenstra makelaars kwam dit huis op ons pad en konden we het ruim onder de vraagprijs kopen. Dat heeft vooral gelegen aan dat het een kluswoning is. De aannemers zitten vol dus mensen hebben geen zin in kluswoningen. We merkten toch wel dat kant-en-klare huizen sneller verkopen en ook boven de vraagprijs weggaan.

We hebben ook echt 15 aannemers aangeschreven om te kijken of iemand ons kon helpen bij het verbouwen. Mijn vriend is zelf ook handig, alleen werken we beide en hebben we een zoontje dus zijn we beperkt in wat we in onze vrije tijd kunnen (en willen) doen. Van de 15 aannemers hebben er uiteindelijk twee teruggemaild. Eén daarvan is uiteindelijk onze aannemer geworden. Hij vertelde ons trouwens ook dat hij al tot september 2022 vol zit.

Ondanks dat we eigenlijk niet op zoek waren naar een kluswoning zijn we er achteraf juist heel blij mee!
Ons huis wordt nu flink verbouwd. We hebben het hele huis gestript en weten nu precies wat waar zit. We maken ook gelijk gebruik van isolatiemateriaal dat toekomstbestendig is. En dat voor een jaren 70 woning!

Het is super leuk om te zien dat alles steeds concreter wordt. We zijn al bezig met hoe we het willen inrichten. Dat plannen we met Floorplanner. Het is leuk om op zo’n manier een bestaand huis ‘eigen’ te maken. We gaan het helemaal opnieuw inrichten, muren openbreken. Het is echt een heel ander huis geworden. Alles is straks precies naar onze smaak.

Naar de nieuwe woonkeuken kijken we enorm uit
In onze tijdelijke woning zit een simpel kookplaatje en heb ik weinig bewegingsvrijheid. Het is best wel klein. Straks krijg ik een mooie keuken met de nieuwste apparatuur! Ik hou er best van om te bakken. Daar zie ik nu tegenop omdat het klein en beperkt is. Ik heb heel veel zin om volgend jaar in mijn eigen keuken te bakken. Om gezellig met vrienden in onze woonkeuken te tafelen en lekkere dingen voor ze maken.

Wat gaan jullie missen aan de oude woning?
Het was het eerste huis wat we kochten en ook gelijk het huis waar ons zoontje geboren is. Hij is daar opgegroeid. De tuin hebben we ook helemaal opgeknapt. De groente- en fruitboompjes hebben we grotendeels achtergelaten. Het is leuk om af en toe nog eens terug te denken aan hoe mooi we het hebben kunnen maken en de leuke herinneringen die we met ons zoontje hebben gemaakt. Die neem ik voor altijd mee.

Mijn vader was zeker trots geweest als hij ons nieuwe huis had kunnen zien
Mijn vader kwam vaak langs in ons oude huis. Tussen de verkoop van ons oude huis en aankoop van ons nieuwe huis is hij overleden. Ons nieuwe huis zal hij daarmee nooit kennen. Dat vind ik jammer. Toch weet ik zeker dat hij trots was geweest en het fijn voor me had gevonden om het nog even te zien. Mijn vader was degene die tijdens onze zoektocht altijd vroeg “en hoe gaat het? Heb je al wat op het oog?” Hij leefde echt met ons mee. Het huis wat we uiteindelijk hebben gekocht heeft hij nooit meegekregen. Ik vind het jammer dat we dat niet meer kunnen delen.

Kijken jullie uit naar de aanstaande verhuizing?
Ja! We zitten nu nog in de tijdelijke woning en hopen eind april/begin mei over te gaan. We hebben de sleutel inmiddels al een tijdje geleden gekregen en zijn al maanden aan het verbouwen. De benedenverdieping met woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer is dan klaar.