Skip to main content

Na jaren als expat in Engeland gewoond te hebben verhuizen we terug naar Nederland
Het is voor ons niet de eerste keer dat we een huis kopen. We kochten een huis toen we trouwden en vervolgens ook toen we weer terugkeerden na onze eerste expat ervaring in Kenia. In Engeland kochten we ook een huis dus dat maakt dit de vierde aankoop. Dit keer in Vreeland.

Roel van Koop Lenstra begreep goed wat we wilden
We zijn bij meerdere makelaars gaan kijken. Uiteindelijk kozen we voor Koop Lenstra. Vanwege de twee kantoren, in Uithoorn en Breukelen, hebben we een vrijblijvend gesprek aangevraagd. We spraken met Roel en het klikte gelijk. Na het kennismakingsgesprek hadden we een opdracht gesprek. Roel begreep goed wat we wilden en de meeste wensen die we hadden waren in te vullen. We kozen dus graag voor Koop Lenstra makelaars.

Via Copaan kregen we mails over huizen die voor 70-80% aan onze wensen voldeden
Aan het begin van onze samenwerking wees Roel ons op Copaan. Een website die ons wat extra mogelijkheden gaf om onze woonwensen aan te geven. Onze primaire en secundaire criteria konden we daar invullen. We kregen van Copaan ook zo nu en dan een e-mail met bijv. “hier is een woning met 70- 80% score van uw wensen.” Zo zijn we via die mails bij een paar huizen gaan kijken. Een stuk of 3-4 woningen hebben we met Roel samen gekeken. Een enkele hebben we zelf bekeken van de buitenkant, om te zien of een officiële bezichtiging gewenst was.  We keken bijvoorbeeld naar de ligging of het soort huis en zagen dan al snel dat het niet was wat we zochten. Het proces verliep dus vrij goed.

Het huis in Vreeland had te koop gestaan en kon langere tijd niet bezichtigd worden. In een gesprek met de verkopende makelaar bleek dat de vorige potentiële koper de deal niet rond kreeg en dat het huis daardoor terug op de markt werd gezet. Roel wees ons er gelijk op.

Was er in het  hele proces een memorabel/grappig moment?
We verhuizen terug uit Engeland en wilden gedurende het aankoopproces graag nog even in de woning kijken. Via de makelaar van de kopende en verkopende partij konden we contact opnemen met de verkoper, die de erfgenaam was van de eerdere bewoners. . Zo konden we al overleggen en het huis van binnen zien met elkaar. Er bleken een aantal dingen in het huis te staan zoals een wasmachine en droger. In Engeland zitten die ingebouwd in je keuken dus die neem je niet mee. De verkoper wilden de machines voor ons laten staan en we hoefden daar niets extra’s voor te geven. Dat was een leuke bijkomstigheid! Dat kwam echt door het persoonlijke contact met de verkoper.

Vreeland is echt een dorpsgemeenschap 
We hebben aardig wat aanpassingen aan de woning gedaan. Op sommige punten valt het mee, op andere wat minder. Over het algemeen zijn we prima tevreden over hoe het uitgepakt is. We wonen hier inmiddels met veel plezier.

Een leuke bijkomstigheid is dat er hier een sterk burencontact is. Vreeland is echt een dorpsgemeenschap wat ons een beetje herinnert aan het dorp waarin we zelf zijn opgegroeid. Dezelfde elementen zien we nu terug in Vreeland.

Wat maakte dat u dacht ‘dit is mijn woning’
Het huis en de tuin bieden veel privacy. Er ligt 200 meter volkstuin voor ons huis waarin ook getuinierd mag worden en prachtig uitzicht over de weidse polder vanuit onze keuken en studeerkamer boven. Het weidse uitzicht sprak ons aan. De hele ligging van de woning is ook echt een pluspunt.