pilot-nvm-makelaars-brengt-woningmarkt-in-beweging

Samen de woningmarkt in beweging krijgen

Vandaag start de ‘Pilot Aankomend Aanbod’. Het is een initiatief van NVM-makelaars om de markt weer in beweging te krijgen.

De situatie op de huizenmarkt is al tijden uitdagend voor alle partijen. Het aanbod is schaars en wat er te koop komt is zo weg. Niet gek dus dat verkopers twijfelen bij het op de markt brengen van hun huis: Want wat kun je zelf kopen? Ook voor kopers is het niet makkelijk. De concurrentie is groot.


Interessant voor kopers én verkopers

De woningen in de pilot worden zonder foto’s en adresgegevens vermeld. Zo krijg je alvast een beeld van de interesse in jouw woning en kun je zelf ook kijken of er doorstroom woningen zijn die aan jouw wensen voldoen.

Ook voor kopers is het initiatief interessant. Dankzij de pilot ben jij als eerste op de hoogte van woningen die binnenkort misschien op de markt komen. Zo kun je anticiperen en je interesse kenbaar maken. Wanneer de woning daadwerkelijk te koop wordt gezet heb jij dus een streepje voor!

 

“Kijken of er een treintje gemaakt kan worden. Als de eerste wagen gaat rijden, volgen er wellicht meer.”
NVM

 

Het enthousiasme voor de pilot is groot bij consumenten

De pilot maakt ‘verborgen’ aanbod zichtbaar en dat wordt gewaardeerd door zowel makelaars als potentiële (ver)kopers. De NVM vroeg 500 consumenten naar hun mening over de pilot. Het enthousiasme is groot. 85% verwacht gebruikt te willen maken van de pilot. Kopers horen graag over woningen die binnen een maand op de markt komen. 75% van de verkopers zou hun huidige woning alvast willen aanmelden via ‘aankomend aanbod.’


Ook bij Koop Lenstra zien we veel potentie in dit aanbod

“Wij vinden het een fantastisch initiatief! Zo kunnen we onze klanten nog eerder op de hoogte stellen van nieuwe woningen. Nog vóór ze op Funda komen” zegt Roel Wieringa, mede-eigenaar van Koop Lenstra makelaars. “Het betreft op dit moment een pilot waarmee we de markt weer in beweging proberen te krijgen. Als Koop Lenstra makelaars werken we daar graag aan mee: Samen brengen we de markt weer in beweging.”


Voordelen voor jou als verkoper

 • Laagdrempelig de vraag naar je woning peilen
  De woningen worden aangemeld zonder foto’s en adresgegevens. Dus nog voor je opruimt of professionele foto’s maakt ?
 • Anoniem
  Alleen basiskenmerken zoals richtprijs, grootte van de woning en buurt worden vermeld.
 • Waarde indicatie van makelaar
  De (kandidaat)makelaar geeft een waarde indicatie af.
 • Jij hebt de regie
  Je woning wordt alleen aangemeld nadat je schriftelijk toestemming geeft. Ook bepaal je zelf of en wanneer de woning officieel op de markt komt.
 • Vol vertrouwen verkopen
  Je weet al dat er vraag is naar je woning.


Voordelen voor jou als koper

 • Als eerste op de hoogte van mogelijk nieuwe woningen
  Het grote voordeel van de pilot is dat het woningen betreft die nog nergens te koop staan.
 • Woningaanbod bekijken nog voor het op de markt komt
  Belangrijke informatie zoals de buurt, type woning en leeftijd van de woning kun je inzien.
 • Anticiperen op woningen die binnenkort beschikbaar worden
  Je kunt je interesse aangeven aan de verkoper. Nog voor de woning officieel te koop staat.


Meld je aan

Voor meer informatie of deelname aan de pilot kun je contact opnemen met onze makelaars in Breukelen of Uithoorn of mail naar [email protected].