Wonen in Kockengen

Vlak buiten Utrecht ligt het door groen landschap omringde Kockengen. Dit van oudsher boerendorp staat bekend om de vriendelijke gemeenschap, mooie woningen en prachtige ligging in het Groene Hart van Nederland. Dankzij de vele nieuwbouwwoningen, handige voorzieningen en ideale ligging tussen de grote steden, kent dit pittoreske dorp de afgelopen jaren een stijging in populariteit van buitenaf. Lees verder en ontdek wat dit charmante dorp jou te bieden heeft.

Wil je een huis gaan kopen in dit landelijk gelegen dorp? Onze aankoopmakelaars staan klaar om je verder te helpen!

Wonen in de Vechtstreek?

Maak gebruik van de kennis en expertise van Koop Lenstra Makelaars. Al ruim 50 jaar een begrip in deze regio. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanbod in Kockengen

D
3626 AC Nieuwer Ter Aa

Dorpsstraat 7

€ 625.000,- k.k.
 • 1925
 • 120 m2
 • 340 m2

A
3564 BX Utrecht

Pretoriadreef 57

€ 365.000,- k.k.
 • 2011
 • 89 m2

D
3631 AJ Nieuwersluis

Stationsweg 11

€ 349.000,- k.k.
 • 1954
 • 90 m2
 • 412 m2

A
1421 LE Uithoorn

Cartografielaan 128

€ 490.000,- k.k.
 • 106 m2
 • 134 m2

B
3621 TA Breukelen

Zomerklokje 2

€ 699.000,- k.k.
 • 1988
 • 178 m2
 • 240 m2

C
3621 PB Breukelen

Silversteyn 36

€ 349.000,- k.k.
 • 1979
 • 75 m2

A
1423 NR Uithoorn

Kuifmees 113

€ 460.000,- k.k.
 • 103 m2
 • 131 m2

Onder bod
A
1421 TX Uithoorn

Boerlagelaan 11

€ 650.000,- k.k.
 • 1997
 • 156 m2
 • 165 m2

Verkocht onder voorbehoud
A
1422 WR Uithoorn

Dwergmuis 9

€ 699.500,- k.k.
 • 2006
 • 145 m2
 • 224 m2

A
3645 LG Vinkeveen

Groenland 41

€ 498.000,- k.k.
 • 1990
 • 118 m2
 • 147 m2

De gemeenschap

Kockengen telt 3460 inwoners verspreid over 1425 huishoudens. Dankzij de vele nieuwbouwwoningen kent het dorp de laatste jaren een aanhoudende populariteit van buitenaf. Vooral onder gezinnen is het dorp erg in trek. Van het totaal aantal huishoudens zijn zo’n 1000 huishoudens gezinnen, waarvan ongeveer 500 huishoudens kinderen hebben. Dit zorgt voor een mooie verdeling tussen jong en oud.

De woningmarkt in Kockengen

Kockengen heeft een goede balans als het aankomt op de woningmarkt. Van de in totaal 1425 woningen is 67% koopwoning en 33% huurwoning. Dit maakt het dorp aantrekkelijk voor zowel kopers als huurders. Door de vele gezinnen in het dorp zijn er niet alleen eengezinswoningen te vinden, maar ook zo’n 300 meergezinswoningen in de vorm van appartementsgebouwen. Veel woningen in Kockengen zijn afkomstig uit de bouwperiode 1970 – 1980, maar de laatste 10 jaar zijn er ook erg veel nieuwbouwwoningen gebouwd.


Bekijk het woningaanbod in Kockengen

Welke voorzieningen zijn er in Kockengen?

Veel voorzieningen zoals scholen, supermarkten en winkels zijn in het dorp dichtbij de hand. Met de auto, op de fiets of te voet zijn ze allemaal binnen enkele minuten te bereiken, ideaal!

Boodschappen doen

Het halen van heerlijk brood, vers fruit en allerlei andere dagelijkse boodschappen doe je, dankzij de grote supermarkt in het centrum, gewoon in het dorp. De supermarkt is met de auto, te voet of met de fiets binnen enkele minuten te bereiken.

Winkels

In het centrum van het dorp zitten een aantal leuke winkels. Een bloemist voor alle fleur en kleur, de lokale visboer, een kwaliteitsslager en een sfeervolle koffiebar. Voor een groter winkelaanbod is het nabijgelegen Breukelen een goede optie.

Scholen

Dankzij twee goede basisscholen in het dorp, het middelbaar onderwijs, het hoger beroepsonderwijs en een universiteit op fietsafstand, is scholing voor de kinderen altijd dichtbij huis.

Een hapje en een drankje doen

Voor de liefhebbers van een avondje uiteten zitten er in Kockengen twee heerlijke restaurants waar je samen met je gezelschap geniet van de meest smaakvolle gerechten. Met keuze uit heerlijke kipgerichten, hamburgers, biefstuk en nog veel meer, zit er voor ieder wel iets lekkers bij.

Sporten

Sportievelingen hoeven in het dorp niet stil te zitten. Er is keuze uit een divers aantal sporten die de inwoners zeer fanatiek beoefenen. Naast voetbal en tennis zijn polsstok springen en zwemmen in dit dorp grote sporten! In de omgeving van het dorp zijn voor de wandelliefhebbers ook tal van wandelpaden. Kockengen ligt namelijk aan de Europese wandelroute ‘Het Marskramerpad’ en aan ‘het Floris V-pad’, een wandelroute van Muiden naar Bergen op Zoom.

Reizen van en naar Kockengen

Heb je een baan of studie in een van de omliggende steden? Dan reis je vanaf verschillende bushaltes in het dorp in een kleine 20 minuten naar het treinstation van Breukelen en het treinstation van Vleuten. Hier vertrekken treinen in de richting van Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Met de auto reis je binnen een kleine 30 minuten via de N401 en de A2 naar de omliggende steden.

Festiviteiten en markten

Jaarlijks vindt bij het zwembad in het dorp het sfeerrijke ‘Koetstock’ plaats. Dit is een muziekfestival met ijzersterke livemuziek en een ongekend gezellige sfeer. Hou je van vers fruit, leuke aanbiedingen en een gezellig praatje? Dan is de weekmarkt op woensdag van 07:00 tot 13:00 uur een echte aanrader!

Wat is er te doen in de omgeving?

In de omgeving zijn tal van leuke activiteiten te ondernemen. Van mooie wandel- of fietstochten door de groene omstreken tot dagjes weg naar de grote stad, er is genoeg te doen!

Dagje weg naar de grote steden

De grote steden Amsterdam en Utrecht, maar zeker ook Rotterdam zijn vanaf Kockengen snel te bereiken. Geniet van een drankje op het terras, shop je suf in de winkelstraten of bezoek een spannende voetbalwedstrijd. In de steden rondom Kockengen is het alles mogelijk.

Groene omstreken

In de groene omgeving van Kockengen kom je helemaal tot rust. De vele wandel- en fietsroutes laat je al het moois van de Vechtstreek zien. Schitterende open wateren en rivieren, groene landschappen en adembenemende historische bouwwerken. De omgeving heeft het allemaal!

Historie

In omliggende plaatsen zijn er een groot aantal historische gebouwen te bewonderen. Breng een bezoek aan kasteel Nyenrode in Breukelen, kasteel Herteveld in Maarssen of een van de vele anderen en ontdek de indrukwekkende historie van de omgeving.

Koop Lenstra Makelaars helpt je graag verder

Ben je van plan een huis aan te kopen of te verkopen in dit leuke dorp? Maak dan vandaag nog een afspraak bij onze vestiging in Breukelen via de onderstaande button of vul ons contactformulier in. Ons team staat klaar om je van a tot z te begeleiden bij de aankoop of verkoop van een woning.

Wonen aan het water in Breukelen

Ons team staat voor je klaar

Maak kennis met het hele team

Roel Wieringa

NVM Makelaar (directeur)

Maurice Sterk

NVM Makelaar (directeur)

Gaby Farkas

Kandidaat Makelaar

Joyce Kromwijk

Senior Administrateur

Linda Honderd

Assistent Register Makelaar Taxateur

Fleur van der Kroon

Commercieel medewerker

Selma Möller – Kolk

Commercieel medewerker

Maak kennis met het hele team