Wonen in De Kwakel

In de gemeente Uithoorn ligt het pittoreske dorpje De Kwakel. Dit dorpje, gelegen op de grens van Noord-Holland en Zuid-Holland, biedt veel rust en een prachtige omgeving met uitgestrekte groene weilanden. De Kwakel was oorspronkelijk een agrarisch gebied, waar vooral veeteelt en tuinbouw plaatsvonden. Veel boerderijen in het dorp zijn nog steeds actief en dragen bij aan de landelijke uitstraling van De Kwakel. Dankzij de goede aansluiting op de provinciale wegen zijn nabijgelegen plaatsen, zoals Aalsmeer en Amstelveen snel bereikbaar voor werk, school en andere gelegenheden. Meer weten over De Kwakel? Lees dan verder en kom alles te weten over dit gezellige dorp!

Wil je gaan wonen in dit leuke dorp? Dan staan onze aankoopmakelaars klaar om je te helpen met de aankoop van jouw nieuwe woning!

Wonen in Uithoorn?

Maak gebruik van de kennis en expertise van Koop Lenstra Makelaars. Al ruim 50 jaar een begrip in deze regio. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanbod in De Kwakel

D
3626 AC Nieuwer Ter Aa

Dorpsstraat 7

€ 625.000,- k.k.
 • 1925
 • 120 m2
 • 340 m2

A
3564 BX Utrecht

Pretoriadreef 57

€ 365.000,- k.k.
 • 2011
 • 89 m2

D
3631 AJ Nieuwersluis

Stationsweg 11

€ 349.000,- k.k.
 • 1954
 • 90 m2
 • 412 m2

A
1421 LE Uithoorn

Cartografielaan 128

€ 490.000,- k.k.
 • 106 m2
 • 134 m2

B
3621 TA Breukelen

Zomerklokje 2

€ 699.000,- k.k.
 • 1988
 • 178 m2
 • 240 m2

C
3621 PB Breukelen

Silversteyn 36

€ 349.000,- k.k.
 • 1979
 • 75 m2

A
1423 NR Uithoorn

Kuifmees 113

€ 460.000,- k.k.
 • 103 m2
 • 131 m2

Onder bod
A
1421 TX Uithoorn

Boerlagelaan 11

€ 650.000,- k.k.
 • 1997
 • 156 m2
 • 165 m2

Verkocht onder voorbehoud
A
1422 WR Uithoorn

Dwergmuis 9

€ 699.500,- k.k.
 • 2006
 • 145 m2
 • 224 m2

A
3645 LG Vinkeveen

Groenland 41

€ 498.000,- k.k.
 • 1990
 • 118 m2
 • 147 m2

De inwoners van De Kwakel

In De Kwakel wonen 4794 inwoners verspreid over 2010 huishoudens. Mede dankzij de jaarlijkse bouw van nieuwe woningen, is het dorp een aantrekkelijke plek voor jonge gezinnen. Hierdoor wonen er steeds meer kinderen en jongeren in De Kwakel, waardoor het verschil tussen jong en oud mooi in balans is. In het dorp heerst altijd een goede sfeer en een gevoel van saamhorigheid.

De woningmarkt in De Kwakel

Het dorp bestaat uit 2010 woningen, waarvan 87% eengezinswoning is en de overige 13% meergezinswoningen zijn. Omdat er in de jaren na 1970 tot heden constant woningen bijgebouwd zijn, vind je in het dorp veel nieuwbouwwoningen. Door een goede verdeling op de woningmarkt van 70% koopwoning en 30% huurwoning, is De Kwakel toegankelijk voor zowel kopers als huurders.


Bekijk het woningaanbod in De Kwakel

De Kwakel: een klein dorp met leuke voorzieningen

Ondanks dat De Kwakel een klein dorp is, zijn de nodige voorzieningen, zoals een basisschool, een buurtsuper en een sportvereniging aanwezig. We vertellen je hier graag meer over.

De boodschappen doen

In het centrum van het dorp bevindt zich een kleine buurtsuper, waar je gemakkelijk de wekelijkse boodschappen haalt. Toch liever naar een grote supermarkt? Dan zijn supermarkten van gerenommeerde namen als Aldi, Albert Heijn en Jumbo te vinden in het dichtbijgelegen Uithoorn.

Scholen voor de kinderen

De Kwakel is zeker geschikt voor jonge gezinnen met kinderen. In het dorp zelf zit een peuterspeelzaal voor de kleintjes van 2 tot 4 jaar oud en een basisschool voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud. In de op fietsafstand liggende plaatsen Aalsmeer en Uithoorn zitten voor de oudere kinderen scholen die het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs faciliteren.

Horecagelegenheden

Zin om met vrienden, familie of collega’s een bakje koffie te drinken of lekker een avondje fastfood te eten? In het uit 1890 gedateerde Fort bij De Kwakel, zit een leuk café met terras, maar ook in het centrum van het dorp vind je een goede snackbar en een gezellig café.

Sportclubs

Ben je graag in beweging in je vrije tijd? Dan zijn de verschillende sportverenigingen in het dorp precies waar je naar op zoek bent. Ze bieden de sporten badminton, fitness, hockey en voetbal aan.

Aansluiting op het openbaar vervoer

Via de verschillende bushaltes in het dorp reis je met de bus in slechts 10 minuten naar Uithoorn, vanuit waar er bussen vertrekken in de richting van Hoofddorp en Amstelveen. Ook rijdt er ieder half uur een bus door het dorp die je in een klein uur naar het treinstation van Alphen aan de Rhijn brengt. Vanuit hier reis je gemakkelijk door naar grote steden als Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Jaarlijkse festiviteiten

Jaarlijks vindt in De Kwakel op het sportpark het ‘Kwakel Open Air Festival’ en het ‘Polderfeest’ plaats, waar lokale coverbandjes optreden en diverse activiteiten plaats vinden zoals het zeskamp. Een echte aanrader voor de liefhebber van een ouderwets gezellig dorpsfestival met livemuziek.

Activiteiten in de omgeving

In de omgeving van De Kwakel is genoeg te doen. We geven je graag een aantal tips voor leuke activiteiten in de omliggende plaatsen.

Avontuurlijk sporten

Ben je gek op sport en avontuur of heb je kinderen die dit zijn? Op nog geen 10 minuten rijden van De Kwakel ligt het funpark van Aalsmeer, waar allerlei te gekke activiteiten te doen zijn. Van het bungelen aan een zipline tot het beklimmen van een hoge muur, in dit park vermaak je je urenlang.

Wandelen en fietsen in de mooie omgeving

Rondom De Kwakel liggen verschillende wandel- en fietsroutes die je langs de rustige wateren, uitgestrekte weilanden en leuke plaatsjes in de omgeving brengen. Het Egeltjesbos vlak buiten De Kwakel is ook een absolute aanrader voor de liefhebber van natuur.

Dobberen op het water

Op enkele kilometers afstand van De Kwakel liggen de Westeinderplassen, die zich perfect lenen voor een heerlijk dagje varen op het water tijdens de warme zomerdagen. Huur gemakkelijk een bootje in de haven van Aalsmeer en dobber urenlang rond op deze mooie plassen.

Koop Lenstra: persoonlijke begeleiding bij de aankoop of verkoop van jouw woning

Heb je een woning op het oog in dit pittoreske dorp of ga je er juist een verkopen? Maak dan via de onderstaande button of het contactformulier een afspraak bij onze vestiging in Uithoorn. Ons team van ervaren makelaars zorgt dat de aankoop of verkoop van je woning zorgeloos verloopt.

Wonen aan het water in Breukelen

Ons team staat voor je klaar

Maak kennis met het hele team

Roel Wieringa

NVM Makelaar (directeur)

Maurice Sterk

NVM Makelaar (directeur)

Gaby Farkas

Kandidaat Makelaar

Joyce Kromwijk

Senior Administrateur

Linda Honderd

Assistent Register Makelaar Taxateur

Fleur van der Kroon

Commercieel medewerker

Selma Möller – Kolk

Commercieel medewerker

Maak kennis met het hele team